Expo ‘Engelen van de zee’ door Stephan Vanfleteren

afbeelding Engelen van de zee
(c) Stephan Vanfleteren - Noah Peere stamnummer 2289
Wegens groot succes verlengd tot 8 januari!

“Kwetsbare jongeren van zes tot zestien jaar kunnen terecht in het Koninklijk Werk IBIS in Bredene. Deze maritieme school biedt hen een thuishaven waar structuur en menselijke warmte vooropstaan in de geest van de aloude maritieme traditie, die naar een moderne context vertaald wordt.

Koninklijk Werk IBIS werd begin vorige eeuw gesticht door Albert I om het lot van de arme en vaak verwaarloosde weeskinderen uit de lagere sociale klasse van vissersfamilies op te vangen.

Fotograaf Stephan Vanfleteren keek in de pure ogen van deze hedendaagse engelen en portretteerde hen, verpakt in hun prachtige traditionele zeemanskostuumpjes.

Een aandoenlijke blik op kwetsbare jongeren die zorgzaam begeleid worden naar een horizon waar ieder kind recht op heeft.”

Stephan Vanfleteren - februari 2016

Praktisch:

• De expo loopt van 25 juni t.e.m. 8 januari.
  • Toegang inbegrepen in het museumticket, tijdens de openingsuren van het museum.

Stoer

De expo ‘De engelen van de zee’  maakt deel uit van het tweeluik ‘stoer’. Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum gaat op zoek naar het DNA van het zilte leven. In 2017 diepen we de gelaagdheid van de visserij verder uit. We tasten de grenzen af van dit brede begrip en verruimen onze horizon. ‘Stoer’ is immers meer dan een stereotype…

De publicatie ‘Onze Vissers – Het DNA van het zilte leven’, met bijdragen van o.a. Ineke Steevens, Martin Heylen, en anderen, vormt de brug tussen beide expo’s. De uitgave gebeurt in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en Uitgeverij Kannibaal/Hannibal.