‘Vis-en-place’: initiatie verse vis verwerken

Op donderdag 9 november organiseert het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum een initiatie verse vis verwerken. Onder leiding van Angus Wittevrongel leert het team van vishandel Mare Nostrum je vis gutten, fileren, en nog veel meer.

Er wordt gewerkt met versgevangen seizoensvis. Zowel de rond- als de platvissen komen aan bod. Op het einde van de workshop smul je je eigen verse koude bereiding bij een fris glaasje. Elke deelnemer gaat bovendien naar huis met panklare vis en een professioneel visfileermes.

Vraag jij de vishandelaar ook altijd om jouw verse vis te kuisen? Of koop je in de supermarkt kant-en-klare vis om het kuisen van de vis te vermijden? Steeds minder mensen kunnen een vers gevangen visje zelf verwerken tot een panklare moot. En dat is spijtig, want vis verwerken is een ware kunst! Kom de kneepjes van het vak daarom zeker ontdekken!

Wanneer? Donderdag 9 november, 19 tot 21 uur.

Kostprijs? €35 per deelnemer. Inbegrepen: vis en een koude bereiding ter plaatse + visfileermes.

Zelf meebrengen: snijplank, handdoek en schortje.

Inschrijven is verplicht via onthaal@navigomuseum.be of op het nummer: +32 (0) 58 51 24 68