NAVIGO doelvissen

Waar komt de vis op ons bord vandaan?

Wat is het verschil tussen platvis en rondvis? Hoe voelt een pladijs? En een rode poon? En waar zitten de kieuwen van een vis? En vooral, hoe maak je zo'n vis klaar?

In deze workshop bezoek je de hoogtepunten van het museum over visproducten en -consumptie. Achteraf ga je samen aan de slag in de museumkeuken. Je leert er hoe een vis wordt gebakken, maar ook hoe je best begint aan garnalen pellen of hoe je inktvis lekker kan klaarmaken. 

Proeven hoort daarbij!

Praktisch:

- gezinsactiviteit voor kinderen begeleid door minstens één volwassene 

- je sluit aan bij een groep van maximum 20 deelnemers

- rondleiding in het museum, klaarmaken en proeven in de museumkeuken 

- geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

- prijs: 17 € voor kinderen, 22 € voor volwassenen. Hierbij zit een toegangsticket voor het museum. Zo kan je vooraf of achteraf nog rustig het hele museum bezoeken.

- data: op woensdagen tijdens de schoolvakanties

Deze activiteit is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Reserveer hier je tickets voor de workshop Boter bij de vis

Krokusvakantie

  • 5 maart 2025, 10u30 - 13 uur: VOLZET

Paasvakantie

  • 9 april 2025, 14 uur - 16u30
  • 16 april 2025, 10u30 - 13 uur