In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 10.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 10.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

EXPO

Onze Vissers – Het DNA van het zilte leven

Het NAVIGO-museum reist langs de Vlaamse kust, van oost naar west en dwars door de tijd heen. Het resultaat is de expo ‘Onze vissers- Het DNA van het zilte leven’ die een intrigerend en omvangrijk beeld schept van de zeevisserscultuur. Vanaf 1 juli te ontdekken! Mét zoektocht voor kinderen van 3 tot 14 jaar oud!

Feest in het museum!

Paardenvissers in het museum op 28 oktober: NAVIGO feest met de paardenvissers en Radio Oorwoud!

Samen vissen met de garnaalvissers te paard, garnalen proeven, workshop, vertellers in het museum, grime en een knotsgekke muziektheatershow met Radio Oorwoud!

Visserij verwondert!

In 2018 gaat een Koksijdse delegatie op expeditie naar IJsland om er plaatsen en verhalen te ontdekken die vroeger belangrijk waren voor onze vissers. Heb je interesse om mee te gaan op expeditie? Kom dan zeker naar de infoavond op dinsdag 31 oktober om 19 uur in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Het team van vishandel Mare Nostrum leert je vis gutten, fileren, en nog veel meer. Elke deelnemer gaat naar huis met panklare vis. Donderdag 9 november.

Kom op zondagnamiddag tekenen in het NAVIGO- museum. Er vinden nog tekensessies plaats op zondag 15 en 22 oktober van 14u30 tot 16u30 uur!

Er beweegt wat in het museum...

afbeelding familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen om 14.30 uur.

Nieuwe museumzaal wordt ontwikkeld in samenspraak met o.a. de vissers!

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…