In het NAVIGO-museum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag gesloten
Closed tomorrow
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Expo

Expo ‘Engelen van de zee’ door Stephan Vanfleteren

Van 25 juni t.e.m. 20 november toont Stephan Vanfleteren zijn ‘Engelen van de zee’ in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke. Deze bijzondere portretreeks toont ons kinderen die vandaag de maritieme opleiding volgen bij Koninklijk Werk IBIS.

afbeelding engelen van de zee
Publicatie

Onze vissers. Het DNA van het Zilte Leven.

De visserij in ons land is in volle evolutie, waarbij veel van de typische zeevisserscultuur aan het verdwijnen is. Dit boek wil het erfgoed en de ziel van deze visserscultuur blijvend vastleggen, met een diep respect voor de weinige vissers die er nog zijn en voor de vele die er zijn geweest.

afbeelding cover onze vissers

Zomer in het NAVIGO-museum!

afbeelding familie

Elke vrijdag in de zomervakantie om 16.00 uur: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen op hetzelfde moment.

De Schatten van Vlieg in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum

vr 1 juli 2016 tot wo 31 augustus 2016

Vind de Schat van Vlieg in NAVIGO-museum en kijk je ogen uit. Doe tussen 1 juli en 31 augustus mee aan de zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg en verzamel drie verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes. Vind jij een schatkist, dan beleef je een heus kijkavontuur. En maak je kans op beeldige prijzen!

Lees verder
afbeelding folkloreavond

Elke zomerse vrijdag vanaf 19 uur op ons museumplein: sfeervolle animatie voor klein en groot. Volkse ambachten, gevarieerde muziek en Noordzeelekkernijen

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

afbeelding aquaria

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…